Εφαρμογή θεραπείας Tecar

Πρόκειται για μια νέα μη επεμβατική θεραπεία, η οποία επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια χωρίς ακτινοβολία και κατ΄ αυτόν τον τρόπο προκαλείται άμεση ανακούφιση από τον πόνο καθώς και άμεση μείωση του οιδήματος ήδη από την 1η συνεδρία.

Εφαρμογή θεραπείας Tecar

Εφαρμογή θεραπείας Tecar

Η ενέργεια που χρησιμοποιείται κατά τη θεραπεία Tecar (Tecar Therapy) θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “ένας οργανικός επιταχυντής της φυσιολογίας”. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ρεύμα υψηλής συχνότητας, η οποία μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 300 kHz και 1 MHz. Η ενέργεια αυτή επιταχύνει τη “φυσική αναγέννηση” των βιολογικών ιστών, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο ταχύτερη επούλωση των ιστών, μείωση του πόνου και σύντομη επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα. Αποτελεί μία εντελώς μη επεμβατική και 100% φυσική ενέργεια για το ανθρώπινο σώμα, λόγω της χαμηλής της έντασης, ενώ μας επιτρέπει την αντιμετώπιση πολλών παθολογικών προβλημάτων στο χώρο της φυσικοθεραπείας, του αθλητισμού, αλλά και της αισθητικής.

Μέσω της ενέργειας αυτής προκαλείται στο κυτταρικό περιβάλλον ροή ιόντων Na και Κ με εξαιρετικά ταχείες ηλεκτρικές ταλαντώσεις. Οι ταλαντώσεις αυτές στη συνέχεια οδηγούν στην αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης, γεγονός που καθιστά πιο ευνοϊκές τις ανταλλαγές ιόντων και κατ’ επέκταση, ταχύτερη την επούλωση των ιστών.

Η θεραπεία Tecar μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλές παθήσεις, κερδίζοντας συνεχώς έδαφος στον χώρο της αποκατάστασης. Ένας από τους βασικούς λόγους είναι η ενδογενής θερμότητα που παράγεται από τον ίδιο τον οργανισμό ως αντίδραση στη λειτουργία της συσκευής.

Σε αντίθεση με άλλα φυσικοθεραπευτικά μηχανήματα, το Tecar Therapy μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κατά την οξεία, όσο και κατά την χρόνια φάση μίας παθολογίας. Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου την κάνει μοναδική, αφού ο ασθενής αντιλαμβάνεται άμεσα το οφέλη της θεραπείας, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μείωση του πόνου του ασθενούς και η αύξηση του εύρους των κινήσεων, από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Κλείστε σήμερα ένα ραντεβού στο Physiotherapy-Tree

Αυτή είναι μια φόρμα αιτήματος, η τελική κράτηση με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες ώρες θα σταλεί email ή θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά.

    Στυλιανός Μαυρίδης Φυσιοθεραπευτής
    espaimg
    This site is registered on wpml.org as a development site.