Φυσικοθεραπεία και θεραπεία παθήσεων ψυχικής υγείας

Φυσικοθεραπεία στην Καβάλα

Η συμβολή της φυσικοθεραπείας στην πρόληψη και θεραπεία παθήσεων ψυχικής υγείας είναι σημαντική.

Η καμπάνια στοχεύει τον γενικό πληθυσμό καθώς τα δεδομένα δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του και ένας στους έξι έχει αντιμετωπίσει πρόσφατα ένα κοινό πρόβλημα ψυχικής υγείας. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας αυξάνουν τις πιθανότητες επιδείνωσης της σωματικής υγείας και αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες παγκόσμιας επιβάρυνσης της υγείας.

φυσικοθεραπεία στην Καβάλα


Σωματικές δραστηριότητες

Η σωματική δραστηριότητα και η θεραπευτική άσκηση μπορούν να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς, τη δύναμη των οστών, τη λειτουργία των αρθρώσεων, την θεραπεία παθήσεων ψυχικής υγείας και τη γενική ευεξία, καθώς μπορεί και να:

Ρεαλιστικοί Στόχοι Για Την Θεραπεία Παθήσεων Ψυχικής Υγείας

Ο φυσιοθεραπευτής θα ακούσει τον ασθενή, θα καταλάβει τι είναι πιο σημαντικό για αυτόν, θα συνεργαστεί μαζί του για να οργανώσει ένα σχέδιο που ταιριάζει στις ανάγκες του, θα διασφαλίσει ότι οι στόχοι του είναι ρεαλιστικοί και επιτεύξιμοι και θα τον βοηθήσει να παραμείνει ενεργός.

Η θεραπευτική άσκηση είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για τη θεραπεία ατόμων με κατάθλιψη και οι φυσιοθεραπευτές εργάζονται με ασθενείς που υποφέρουν από κατάθλιψη και άλλα μακροχρόνια προβλήματα σωματικής υγείας. Η διατήρηση της σωματικής δραστηριότητας του ασθενούς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής του υγείας.

Όσοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, είναι καλύτερο να αναζητήσουν θεραπευτικές ασκήσεις ή δραστηριότητες από έναν φυσιοθεραπευτή για να ανακαλύψουν αυτή που θα τους ψυχαγωγήσει και θα βελτιώσει τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Οι φυσιοθεραπευτές είναι ειδικοί στην κίνηση και την άσκηση με βαθιά και ενδελεχή κατανόηση των προδιαθεσικών παραγόντων, της παθολογίας και των πιθανών επιπτώσεων σε όλα τα συστήματα του σώματος και είναι ιδανικοί επαγγελματίες για την επιλογή, την προώθηση, την καθοδήγηση, τη συνταγογράφηση και τη διαχείριση της θεραπευτικής άσκησης. Άσκηση που προάγει την υγεία, την ευεξία και τη φυσική κατάσταση.

Στυλιανός Μαυρίδης Φυσιοθεραπευτής
espaimg
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.